Мицковска: Зоолошката е затворена, но секој ден може да ги гледате омилените животни во живо

Мицковска: Зоолошката е затворена, но секој ден може да ги гледате омилените животни во живо

Објавена во: Stars // Интервјуа

Зоолошката градина во Скопје е затворена за посетители како и многу други јавни установи. Сепак, љубителите на животните, како и на пример родителите со мали деца може секојдневно да ги гледаат омилените животни преку Фејсбук страната на ЗОО Скопје во живо. Тина Мицковска која се грижи за објавата на забавните и едукативни видеа вели дека животните постојано ја добиваат потребната грижа, храна и витамини додека трае кризата со ширењето на корона вирусот. Вработените ветеринари и персонал несебично работат секојдневно со животните и се врши неопходната дезинфекција. Видеата имаат за цел да ја пробудат емпатијата кај луѓето која сега и тоа како ни е неопходна. 

Целото интервју може да го прочитате на Фактор.

Објавена во: Stars // Интервјуа

Можеби ќе ве интересира: