Момчето преживеа каснувања од најотровната змија: „Жив сум благодарение на Бога“

Момчето преживеа каснувања од најотровната змија: „Жив сум благодарение на Бога“

Објавена во: Совети // Семејство

Момче од Австралија преживеа каснување од една од најотровните змии во светот. Тој вели дека е жив затоа што му се молел на Бога.

Кога ќе помислите на Австралија, повеќето од првите работи што ви паѓаат на ум се отровни животни како крокодили, ајкули, пајаци, змии и многу повеќе.

Северната кафена змија може да убие само со едно каснување. Но, во неверојатен настан, шестгодишно дете од Австралија преживеа иако змија двапати го касна во рок од осум дена.

Џоел Канинг, како и другите деца на негова возраст, играше надвор на сонце, но неговата игра беше прекината од каснување од отровна змија. Северната кафеава змија главно не е агресивна, но е многу отровна.

Иако го каснала отровна змија, Џоел се однесувал многу чудно кога влетал во куќата и извикал: „Нема да одам“.

Дома ја прашал мајка си дали каснувањето од отровна змија значи дека некој ќе оди во рајот. Пипа Канинг, неговата мајка, одговорила потврдно, а тој потоа паднал на земја. Тогаш сфатила дека тој зборува за себе и го однела во болница.

Таа била запрепастена кога го слушнала тешкото дишење на нејзиниот син и му дала вештачко дишење пред да успее да го стави во автомобилот. Го однела во болница каде момчето по земањето лекови закрепнало.

Момчето вели дека преживеало бидејќи му се молело на Бога

Но, по само една недела, повторно било каснато од истиот вид змија на истото место како претходно. Неговата мајка вели дека тој не може да се движи или да зборува, но знаела дека Џоел ќе преживее затоа што му се молел на Бога.

Џоел подоцна изјави дека знаел дека ќе преживее затоа што преживеал претходно затоа што му се молел на Бога и знаел дека Бог ќе го излечи.

Мирот што го покажа ова момче во ваква тешка ситуација е нешто кон кое сите треба да се стремиме, знаејќи дека Исус постојано е со нас, ги слуша нашите молитви и одговара на нив.

Извор: www.novizivot.net


Објавена во: Совети // Семејство

Можеби ќе ве интересира: