Момчето се сети кој е во минатиот живот, се покажа дека сѐ се совпаѓа: „Знаеш мамо, умрев во 1993 година во пожар!“

Момчето се сети кој е во минатиот живот, се покажа дека сѐ се совпаѓа: „Знаеш мамо, умрев во 1993 година во пожар!“

Објавена во: Stars // Филм

Лук Рухлман првпат ѝ спомнал на својата мајка кога имал само две години и и рекол дека умрел и отишол во рајот 

 Иако приказната е всушност стара неколку години, британскиот таблоид „Сан“ штотуку се сети на Лук Рухлман, момчето кое го запрепасти светот тврдејќи дека многу добро се сеќава кој бил во минатиот живот. 

 А тоа момче од Синсинати еднаш истакна пред мајката Ерика дека некогаш бил Пем Робинсон, Афроамериканка која загинала во 1993 година за време на пожар во хотелот Пакстон во Чикаго. Лук првпат ѝ спомнал на мајка му кога имал само две години и рекол дека умрел и отишол во рајот. 

„Го видов Бога, а тој ме турна назад и повторно се разбудив како бебе. Тогаш ме викаше Лук“, ѝ рекол малото момче на својата изненадена мајка Ерика, по што жената почнала да истражува. 

 И навистина, таа набрзо откри дека Пем Робинсон е една од 19-те жртви на пожарот во споменатиот хотел во Чикаго, а Лук потоа раскажал колку добро се сеќава дека починал откако скокнал од зградата. На неверојатната приказна Ерика додаде дека нејзиниот син често откривал детали од наводниот претходен живот. На пример, можеше да раскаже дека во минатото имал црна коса, да ги препознае обетките што некогаш ги имал како девојче и со текот на времето почнал да покажува склоност кон свирење на клавијатури и слушање на Стиви Вондер. 

Со други зборови, според она што некогаш го сакала покојната Пем Робинсон. Случајот на Лук ги заинтересирал и продуцентите на шоуто 'The Ghost Inside My Child', кои му поставиле интересен тест. полни со фотографии од девојки со темна кожа на возраст од триесет години, па го прашале дали може да се препознае. Погодувате, Лук го вперил прстот кон Пем Робинсон при првиот обид! 

 Семејството на починатата Пем се согласи да и помогне на Ерика Рухлман да направи паралели и споредби, но таа никогаш не застана пред камерите исплашена за безбедноста и неверојатната приказна на синот.


Објавена во: Stars // Филм

Можеби ќе ве интересира: