Музички времеплов: Пред 20 години го имала првиот настап - како звучела Јелена Томашевиќ на 18 години?

Музички времеплов: Пред 20 години го имала првиот настап - како звучела Јелена Томашевиќ на 18 години?

Објавена во: Stars // Музика

Познатата српска пејачка Јелена Томашевиќ важи за една од најдобрите пејачки на Балканот. Тоа е така поради нејзиниот милозвучен глас, кој е рај за уши.

Иако уште најрана возраст се занимавала со музика, била дел и од културно иметничко друштво во нејзиниот роден град Крагујевац, Јелена својот прв јавен настап го имала на 18 години. Имено, таа пред скоро 20 години за првпат му се претставила на поширокиот аудиториум на фестивалот „3к дур“, каде отпеа една од најпознатите балади на Витни Хјустон.

Како звучела Јелена како тинејџерка, слушнете во продолжение:


Објавена во: Stars // Музика

Можеби ќе ве интересира: