На Манаки ОФФ програмата – промовирана првата македонска плоча снимена со музика во живо

На Манаки ОФФ програмата – промовирана првата македонска плоча снимена со музика во живо

Објавена во: После „Школо“ // PR

Во потрага по совршенството не постои подобро чувство кога пропатно ќе се спојат врвни енергии и ќе се роди нова долгорочна соработка. Таква е и нашата соработката со Аудиокултура каде во период од неколку месеци се снимија 7 музички сесии и увертирата на целата приказна ќе биде издавањето на плоча која ќе ги содржи сите заеднички музички патувања.

Винил изданието од “Крај Вардарот сесии” во Аудиокултура e заеднички проект на Божиновски часовници и накит и Аудиокултура, конципиран да биде квалитетно освежување за колекциите на плочи на вистинските љубители на музиката и експерименталниот звук.

Со овој проект Ви откривме една нова димензија на „Божиновски часовници и накит“. Осмислен е да се реализира ексклузивно за нашите ВИП клиенти и започна како едно сосема ново патување за нас.  Патување кое има за цел да ги поддржи младите џез и експериментални уметници и преку нив на нашите лојални клиенти да им понудиме едно поинакво доживување за сите нивни сетила.

„Да се биде член на лојалната програма на „Божиновски часовници и накит“ не значи само ценовни бенефиции во форма на попуст, туку значи пријателство, авантура и заедничко откривање на нови светови и димензии, а филозофијата за времето и просторот, односно стрелките на нашите часовници ни го дозволуваат тоа.

Токму плочата која произлезе од оваа соработка е дел од ова наше заедничко патување.”

На вчерашната работилница која што се одржа во склоп на Манаки Оф програмата, тимот на Божиновски часовници и накит и Аудиокултиура го претставија овој проект пред дизајнерите на Monday learning академијата, кои што во оваа работна сесија ќе се обидат да одговорат на предизвикот и да дадат свои креативни решенија за пакувањето на плочата.

Плочата ќе биде издадена кон крајот на годината.

ПР објава

Објавена во: После „Школо“ // PR

Можеби ќе ве интересира: