Никогаш заборавен: Песните на Тоше со најмногу кавери за време на карантинот

Никогаш заборавен: Песните на Тоше со најмногу кавери за време на карантинот

Објавена во: Stars // Музика

Карантинот кој веќе е зад нас го искористија многу талентирани млади луѓе, но и веќе докажани музички ѕвезди. Имено, секој еден од нив овој период го искористи за да музицира и да ги покаже своите таленти.

Најбројни помеѓу карантинските кавери, беа оние од песните на нашиот непреболен ангел Тоше Проески. Иако неговите песни важат за „меч со две острици“, надежните и веќе докажаните музичари се потрудија да ги донесат неговите песни во најдобро можно светло.

Во продолжение ќе ви претставиме 5 кавери, кои според нас најмногу се издвоија од сите останати:

# „За овој свет“ - кавер кој го направија група младинци од Охрид


# „Боже чувај ја од зло“ - Филип Пецовски


# „Волим осмех твој“ - Марија Шерифовиќ


# „Пољско цвече“ - Џенан Лончаревиќ


# „Тајно моја“ - Иван Божиновски


Објавена во: Stars // Музика

Можеби ќе ве интересира: