Нова апликација која е апсолутна спротивност на Инстаграм: Се објавуваат реални фотки, без уредување (ВИДЕО)

Нова апликација која е апсолутна спротивност на Инстаграм: Се објавуваат реални фотки, без уредување (ВИДЕО)

Бесплатна е...

BeReal е нова апликација која секој ден станува сѐ популарна. На корисниците им е интересна, бидејќи е многу пореална од Инстаграм со оглед на тоа што таму се споделуваат фотографии кои се направиме токму во тој момент.

Популарноста на социјалната мрежа BeReal воопшто не треба да биде тема за дискутирање, поради фактот што секој ден има сѐ повеќе корисници. Луѓето се стануваат сѐ позаинтересирани за оваа апликација, бидејќи е апсолутна спротивност на Инстаграм - таму нема филтри, фотошоп и додавање на разни ефекти, туку целта е сите фотки кои се објавуваат да го прикажат реалниот момент, кој го имаш фотографирано.

@alicemcdonald001 We just won be real #bereal #fyp #paris #SuperShow original sound - Bella

Функционира на начин да ти испрати известување дека имаш 2 минути да се наместиш и направиш фотка. Тоа е навистина интересно, бидејќи во тие 2 минути не можеш да успееш да се нашминкаш и подготвиш како за на Инстаграм, туку го уловуваш опуштениот момент во кој си кога ќе го добиеш известувањето - без разлика дали на мобилен, лаптоп во продавница или додека си правиш ручек. BeReal е апсолутна спротивност на Инстаграм, а токму тоа им се допаѓа на луѓето.

@okurrrra when @BeReal. had perfect timing right after my brother and I’s wisdom teeth removal #wisdomteeth #bereal @Pat original sound - okurrrra

Освен тоа, убаво е да се види дека луѓето навистина водат реален живот, бидејќи на Инстаграм реалноста одамна не се прикажува. Кој знае, можеби оваа апликација во потполност ќе го замени Инстаграм и ќе почнеме да споделуваме само рандом фотки од секојдневниот живот, како што тоа се правеше пред 10-тина години на Инстаграм.

фото: unsplash.com

Можеби ќе ве интересира: