Обликот на вашите усни открива интересни факти за вас

Обликот на вашите усни открива интересни факти за вас

Објавена во: Мода // Moj стил

Полни и секси, тенки усни или голема и широка насмевка. Секој од нас има различни усни. Според научниците, ова е една од најважните карактеристики на кои мора да обрнеме внимание при остварување нови контакти.

Обликот на усните може да открие многу за карактерот на луѓето. Погледнете што откриваат некои од најчестите форми на усните за карактерот на една личност.

Издолжени полни усни

Луѓето со усни со оваа форма се родени да се грижат за некого. Ако усните ви се такви, веројатно никогаш нема да оставите скитник маче или куче. Имате вроден и силен мајчински инстинкт и желба да ги заштитите и одбраните другите.

Во тешки времиња, прво мислите на другите, а потоа на самите себе. Луѓето како тебе обично се одлични и како родителите.

Горната усна е поголема од долната

Ако усните ги имаат овие пропорции, тогаш сте вистинска „drama queen“. Вие сте емотивни, но харизматични, го сакате животот и привлекувате внимание кон себе.

Имате високо мислење за себе и имате можност да привлекувате други луѓе. Сакате да бидете во центарот на вниманието.

Долната усна е поголема и пополна од горната

За вас, животот е полн со интересни работи. Луѓето со такви усни знаат да се забавуваат. Ним им требаат нови познаници, нови места за посета. Тие се љубопитни и дружељубиви и заедно со нив можете да откриете нови авантури.

Усни кои имаат пропорционална форма

Луѓето со такви усни се со умерена природа и секогаш покажуваат здрав разум во решавањето на разни ситуации и случаи. Нивната сила е тоа што тие се добри слушатели. Тие лесно ја следат критиката и ги третираат другите со соодветна почит. Во тешки времиња, тие секогаш наоѓаат начин да се смеат.

Тенки усни

Луѓето со тенки усни честопати претпочитаат да бидат оставени сами на себе. Ако усните ви се тенки, тогаш не ви е проблем да шетате сами, да купувате сами, дури и да патувате на нови места сами.

Сепак, можете лесно да најдете заедничка основа со луѓето, да цените кога некој е лојален кон вас и да дозволите одреден круг на луѓе околу вас.

Мали, но полни усни

Ако усните имаат таков облик, тогаш сте кокетни и сакате да флертувате. Вашиот главен приоритет во животот се вашите сопствени чувства и удобност. Иако првично сте прифатени како себична личност, вие не сте баш такви. Вие сте сочувствителни и лојални пријатели на кои може да им се верува секогаш.

Извор: az.jenata.bg

Фото: Istock

Може да ве интересира:

Различни, но имаат нешто заедничко, а не се само напрчените усни

Објавена во: Мода // Moj стил

Можеби ќе ве интересира: