Ова сме го гледале само во „Војна на ѕвездите“: На студентите во Аризона храната им се носи со дронови

Ова сме го гледале само во „Војна на ѕвездите“: На студентите во Аризона храната им се носи со дронови

„Starship“ функционира во кампусот но знае да чека и зелено светло на семафори, знае да избегне препреки и знае да се качи и тротоар...

Дали сме телепортирани во реалноста на „Војна на ѕвездите“? Не, ова е кампусот на државниот универзитет во Аризона, а ова е „Starship NAU“, автоматскиот дром за достава на храна. 

Тој преку апликација ги пронаоѓа локациите на оние кои нарачале. Во состојба е самиот да ги препознае сообраќајните значи и да ги избегнува препреките. Кога ќе порачате појадок, веднаш го плаќате онлајн и чекате да дојде „Starship“. 


Можеби ќе ве интересира: