Пушам и сакам да испијам чаша ракија или пиво: Марина Туцаковиќ со години се бори со ракот, но од пороците не се откажува

Пушам и сакам да испијам чаша ракија или пиво: Марина Туцаковиќ со години се бори со ракот, но од пороците не се откажува

Објавена во: Живот // Живот

Марина Туцаковиќ, која деновиве е со влошена здравствена состојба бидејќи веќе неколку години се бори со рак на дојка, а се заразила и со коронавирус поради што се пишува и дека е на респиратори, неодамна ја изненади јавноста со изјавата дека и покрај сугестиите на лекарите и блиските луѓе, таа не се откажала од цигарите и алкохолот.

Марина вели дека понекогаш сака да пие пиво и да ужива во чадот од тутунот, иако поради нејзината болест не треба да ги консумира споменатите работи.

„Од кога дознав која е мојата дијагноза, целосно им се предадов на лекарите. Не сакав да се мешам во нивната работа ниту секунда. Не сум ја истражувала мојата болест и секоја посета на лекар ја гледам како излегување во град. Што е, тука е. Одиме понатаму. Нема да дозволам ракот да биде целиот мој свет“ - рече во една прилика Марина.

„На болеста гледам како на нешто што ми се случува во моментов. Работам колку што можам, не сум се откажал од готвење, шопинг, патувања, како и алкохол. Сакам да испијам чаша ракија или пиво, цигарите ги имав оставено некое време, но повторно почнав да пушам. Кога пушам, земам еден или два дима и ја гаснам цигарата. Штом ми е подобро веднаш палам цигара, но не сум страствен пушач што не може без тутун“ - рече Туцаковиќ.


Објавена во: Живот // Живот

Можеби ќе ве интересира: