Само ги затворам очите и тука си: Јелена Карлеуша за непрежалената мајка

Само ги затворам очите и тука си: Јелена Карлеуша за непрежалената мајка

Објавена во: Живот // Живот

И по две години - болката е иста.... 

Поминаа две години откако почина Дивна, мајката на српската дива Јелена Карлеуша. 

Таа со емотивен статус на Инстаграм објави и фотографија, а еве што напиша:

Само ги затворам очите и тука си ... го слушам твојот глас и сè е во ред. Те сакам, не грижи се ...

25.01.1958.-03.03.2019 година Дивна

(Сликата е направена во болницата на Воената медицинска академија, ја фотографирав убава и насмеана додека одевме на хемотерапија. Таа прими безброј од нив, секогаш насмеана и никој не можеше да види колку и е тешко ... да не видам јас ... Кој ја знаеше Дивна знае дека таквата жена не може да се опише со зборови ... и ја ставив оваа слика само за луѓето да видат колку е убава ... мојата ...љубов, мојот борец, моето засолниште од злото , мојот мир ... Секој мој успех беше заради неа, да биде горда ... и сите ќе бидат за неа)
Објавена во: Живот // Живот

Можеби ќе ве интересира: