Само се извлекува и никако да каже што чувствува: Три работи поради кои не ти кажува „те сакам“

Само се извлекува и никако да каже што чувствува: Три работи поради кои не ти кажува „те сакам“

Објавена во: Совети // Boys and Girls

Чувството на заљубеност не е како ниедно друго - возбудливо е, опива и допира до срцето.

Следната најдобра работа која може да ја доживеете е да изјавите љубов на саканата личност, зарем не? Па, не е баш така.

Доколку и кажете дека ја сакате пред таа да сака да изговори нешто, нејзината тишина може да биде неподнослива. Во секунда, леснотијата на вашиот однос исчезнува низ врата, а ранливоста, неудобноста и анкциозноста потајно се всадуваат помеѓу вас. Уште полошо, сето тоа може да ве натера во потполност да ја преиспитате вредноста на вашиот однос. Вистината е всушност дека вашата сакана личност јасно покажува приврзност со тоа што е со вас, кога споделува се со вас, дури и оние најинтимните работи. Сепак, некои луѓе понекогаш го проценуваат односот со некој според тоа колку е тој подготвен да каже што чувствува.

Тоа што саканата личност не сака да ги каже зборовите „те сакам“ може непотребно да ја саботира вашата врска, па добро е да разберете барем една од причините поради кои би се воздржувала за да ви каже дека ве сака.

# Тие зборови и доаѓаат во глава со повеќе обврски кои не сака и не подготвена да ги исполни.

# Нејзината дефиниција на она што значат тие зборови е сосема поинаква од вашата.

# Не е заљубена во тебе.

Објавена во: Совети // Boys and Girls

Можеби ќе ве интересира: