Сатурн во Водолија ќе донесе бунтови: Будење на секоја индвидуа како дел од колективот

Сатурн во Водолија ќе донесе бунтови: Будење на секоја индвидуа како дел од колективот

Астрологот Јасмина Мрдаj од Србија предвидува што не чека до крајот на неделава

Исто како што Сатурн зачекори во царството на знакот Водолија, може да ги добиеме контурите на утрешниот ден како што се очекуваше. Сатурн во Водолија ќе донесе бунтови, штрајкови, револуции, промена на свеста колективно. До лето ќе го почувствуваме менливото човештво, потрагата по нови начини на комуникација, пронајдоци, иницирање на свеста и будење на секоја индивидуа како дел од колективот во кој сите сме поврзани.

Првиот ден во неделата има многу аспекти што се особено интересни со Венера и Нептун, кои треба да донесат убави работи кај секој од нас. Бидете дел од колективната свест насочена кон канализирање на позитивната енергија на љубовта во заздравувањето на сите луѓе и планетата Земја. Овозможете го вашиот најдобар квалитет, внесете медитација, испратете љубов и мир на сите оние на кои им е потребна. И покрај тоа што физички сме во изолација, таа изолација не значи изолација на нашите умови и срца, на нашата енергија. Бидете креативни и влијајте на вашата околина со вашиот пример. Охрабрете некого и помогнете им на оние на кои им е потребна помош. Венера во аспект со Нептун особено ја развива нашата креативност, инспирација, сочувство и уметност.

Започнете со сликање, танцување, земајте часови преку Интернет, зајакнување на вашата вера и духовност. Бидете присутни, чесни и отворени за нови начини на давање и примање љубов. Во истиот ден имаме поврзаност на Марс и Плутон што носи сериозни промени и трансформации, но и суровост и грубост. Избегнувајте предизвикувачки ситуации, опасности и луѓе кои сакаат да ризикуваат.
Ова носи ограничувања и спроведување на законот и влијае на тектонските промени на земјата, во форма на земјотреси, вулкански ерупции и силни откритија, војни и конфликти. Да се ​​биде во знакот на Јарецот со себе носи уништување на сè што е старо и истрошено. Зголемено ниво на страв и болест. Проблеми со 'рбетот, забите, колената, замор и исцрпеност. Не оптоварувајте се со некои напорни физички активности, како што се работа со земја, мотика, садење и слично или вежбање, велосипедизам и вежби за нозе.

Вторник е ден кога имаме нова месечина во знакот на Овен, што означува нов почеток. Следните две недели ќе донесат почеток на напредување на болеста, како и заздравување и опоравување. Започнете да се лекувате со тоа што ќе влијаете на вашите мисли, она што го читате, слушате, ќе работите на вашите емоции, следете медитации преку Интернет и групите за поддршка, правете вежби, водете грижа за вашето тело и психа, како и за вашата емоционална состојба.

Среда е ден каде е нагласена нетрпеливоста, па ќе забележите дека немате тактика и колку ви е краток фитилот во комуникацијата со другите. Обидете се да не ги импресионирате другите и оставете ги да имаат свои ставови. Ограничувањата се особено иритирачки, а ескалациите на емоции и испади ќе бидат активирани од малите нешта.

Четврток е ден на предизвик и носи секаков вид претерување, особено во емоции на страв. Ограничувањата што се применуваат особено ќе ги иритираат луѓето кои не се навикнати да се дисциплинираат и да преземаат одговорност. Обидете се да се оддалечите од ваквите ситуации и луѓето кои се подготвени за конфликт на прва топка.

Петок е ден за уживање. Поставете пикник за себе и за најблиските, престој во природа, добра храна и сместување. Ослободете се од диетата и финансиите. Работете на вашите приоритети и систем на вредности. Поставете список на што е најважно за вас и инвестирајте ја вашата енергија таму. Забавувајте се со разубавување и грижа за вашето тело. Однесувајте се кон некого со убав гест или подарок.

Во сабота имаме прекрасен влиајние на Венера и Јупитер кои можат да донесат подароци, пари, изобилство на некое ниво. Направете си го за себе си или за некој овој ден убав и незаборавен. Уживајте во сите сетила. Ќе бидете сведоци колку добрина и љубов има во светот. Дури и ако е кратко, искористете го овој аспект за да уживате во малите работи.

Недела е ден во кој имаме влијание на Венера и Плутон, што носи трансформација и промена на полето на односите, парите, економскиот статус и планетата Земја. Викендот е идеален за садење цвеќиња, овошја и дрвја. Совршен е за партнерерот и стабилизирање. Максимална посветеност и припадност со партнерот ќе донесе големи придобивки. Разговарајте за сè, отворете го срцето.

Извор: Telegraf.rs


Можеби ќе ве интересира: