Таткото ги видел своите мртви ќерки на дното од базенот: Она што се случило потоа е вистинско чудо

Таткото ги видел своите мртви ќерки на дното од базенот: Она што се случило потоа е вистинско чудо

Објавена во: Совети // Семејство


Родителите на девојчињата му се преблагодарни на Бога што чудесно интервенирал откако нивните две ќерки преживеале ужасен инцидент со давење.

„Веруваме дека Бог беше таму“, рече Џејкоб Мек Најт, таткото на девојчињата од Оклахома. „Веруваме дека ова е чудо“.

Мекнајтс кои имаат три девојчиња, 4-годишната Кали, 6-годишната Зои, 1-годишната Елинор и уште една на пат – биле во посета на сестрата на Џејкоб кога се случил застрашувачкиот инцидент.

„Од 14:00 до 17:00 бевме сите заедно “, се сеќава Кејтлин Мекнајт. „Ели влезе да се поздрави со тато бидејќи го слушна како зборува, а јас ја следев. Се вратив и забележав дека не можам да ги видам моите две ќерки“.

Веднаш, Кејтлин и Џејкоб Мекнајт почнале да го пребаруваат имотот.

„Бев прилично во паника во тој момент“, рече Џејкоб за ужасното искушение. „Го претпоставив најлошото, па истрчав до базенот и видов дека тие се на дното на базенот“.

Девојчињата биле на најдлабоката точка од базенот, 3 метри под површината.

Фактот дека Џејкоб Мекнајт успеал да ги види своите ќерки низ вода и да ги извлече, само по себе било чудо. Девојчињата штом ги извадиле од водата почнале да ги реанимираат.

„Тие беа мртви“, се сеќава тој. „Но нашиот медицински тим со своето знаење, мудрост и опрема успеа да ги врати назад. Се чувствуваме толку благословени што сме во оваа болница“.

Иако двете девојчиња имале тешка пневмонија, Мекнајтс велат дека состојбата на нивната ќерка се подобрува.

„Двете се будни и очигледно сè уште не можат да зборуваат бидејќи се на вентилатор, но ги отворија очите и одговорија да, не на прашањата, и се насмевнаа“, рече Кејтлин Мекнајт. Навистина е охрабрувачки да ги видам моите девојки како се борат“.

Џејкоб Мекнајт, ги охрабри сите родители да земат обука за прва помош.

„Потребен ви е тренинг за прва помош ако имате деца бидејќи никогаш не знаете кога е буквално помеѓу животот и смртта“, рече тој. „Веруваме дека ова беше чудо.


Објавена во: Совети // Семејство

Можеби ќе ве интересира: