ТЕСТ: Колку сте информирани за коронавирусот?

ТЕСТ: Колку сте информирани за коронавирусот?

Објавена во: Совети // Тестови

Ви подготвивме едукативен тест за коронавирусот, преку кој може да го тестирате своето знаење и информираност за тоа како правилно да ја одржите хигиената, како да се заштитите и зошто да не кревате паника. Проверете колку сте информирани за коронавирусот.

Колку сте информирани за коронавирусот?

Што би требало да избегнуваме, особено кога патуваме со јавен превоз?

Кога кашламе и киваме, мораме да ги следиме следните упатства:

Која е најрелевантна страница на која мораме да ги следиме сите информации за коронавирусот?

Доколку дознаеме дека личност која е наша близина е заразена, што треба да направиме?

Што од наведеното не е симптом на коронавирусот?

Што од ова не се препорачува да се прави во моменталната ситуација?

Објавена во: Совети // Тестови

Можеби ќе ве интересира: