(ВИДЕО) Бојата на кожа не им пречи: Имаат само две години и знаат што е пријателство

(ВИДЕО) Бојата на кожа не им пречи: Имаат само две години и знаат што е пријателство

Објавена во: Совети // Другарство

Снимките од момчиња кои со трчање одат еден кон друг за да се прегрнат, ги разнежнија сите корисници на интернет. Тоа е нешто најслатко што сте го виделе. Кога се виделе, Максвел (26 месеци) и Финеган (27 месеци), се фрлиле во прегратка.

Тие се комшии, живеат во Вашингтон Хајтс, а нивните родители се дружат. Секое утро заедно, со автобус патуваат во градинка.

Видеото го објавил таткото на Максвел, Мајкл Сиснерос, кој вели дека не објавува приватни снимки на Фејсбук, но објаснил дека момчињата биле толку слатки и дека се дружат без разлика на бојата на кожата. Потоа додава дека се уште има расизам, и дека видео можеби ќе ги омекне некои луѓе.


Објавена во: Совети // Другарство

Можеби ќе ве интересира: