(ВИДЕО) Момчето со легендарната изјава за училиште, денес е млад роботичар

(ВИДЕО) Момчето со легендарната изјава за училиште, денес е млад роботичар

Објавена во: School zone, Таленти

Се сеќавате ли на урнебесното видео кое го изнасмеа Балканот, во кое новинарка ги прашува децата што очекуваат од училиштето. Во истото тоа видео едно момче одговори: „Па, очекувам глупости... и досада“, кое делуваше навистина незаинтересирано.


Ова момче се вика Пино Рељановиќ, а пред три години повторно се појави пред малите екрани. Овој пат е големо момче, сериозно и вистински ентузијаст за информатика и роботика.

Денес тој е еден од 56 роботичари на Шибенско - книнската околина, кои се натпреваруваат во Croatian makers лигата.


Објавена во: School zone, Таленти

Можеби ќе ве интересира: