(ВИДЕО) Не знае што е самосожалување: Момче без раце со својот скок ќе ве остави без зборови!

(ВИДЕО) Не знае што е самосожалување: Момче без раце со својот скок ќе ве остави без зборови!

Објавена во: Совети // Вежбаме

Тими е роден без раце и наместо да се самосожалува тој оди во теретена. Но, таму без раце не може да крева тегови. Дали сте забележале дека рацете ви служат за да одржувате рамнотежа додека трчите, скокате... не сте свесни за тоа? Поради тоа скокот на кутија висока 50,8 сантиметри за Тим е вистински подвиг.

Рацете му требале за подобро да се одржува, но тој ги нема. За него кутијата е испит, за него кутијата е дневна норма. Ако Тим може да се избори со кутија, можеме и ние останатите да се избориме со сите предизвици што ни ги носи денот.

Во ВИДЕОТО може да погледнете како ова момче и без раце успева да ги оствари своите цели.


Извор: telegraf.rs

Објавена во: Совети // Вежбаме

Можеби ќе ве интересира: