Во 2003-та година: Како изгледала Викторија Лоба на првиот Детски Евросонг за Македонија

Во 2003-та година: Како изгледала Викторија Лоба на првиот Детски Евросонг за Македонија

Објавена во: Stars // Музика

Македонија својот прв настап, а и претставник на детската Евровизија го имаше во далечната 2003-та година. Тогаш Македонија ја претставуваа Марија Арсовска и Викторија Лоба со песната „Ти не ме познаваш“. 

Тоа беа почетоците на музичката кариера на тинејџерката Лоба.

Инаку, Јуниорската Евровизија оваа година ќе се одржи на ќе се одржи на 11 декември 2022 година во Ереван, Ерменија

 Лара Трпеческа и Ирина Давидовска се избрани за претставници на нашата држава за Јуниорскиот Евросонг 2022

Лара Трпеческа е инаку ќерка на маестро Симон Трпчески, кој не ја криеше гордоста: Се чувствувам гордо и среќно - Симон Трпечески за неговата ќерка која оваа година ќе ја претставува Македонија на Јуниорскиот Евросонг

Објавена во: Stars // Музика

Можеби ќе ве интересира: