Емотивна приказна, која ја враќа довербата во луѓето: Поштар нашол изгубено писмо до Дедо Мраз, па на децата им ја исполни желбата

Емотивна приказна, која ја враќа довербата во луѓето: Поштар нашол изгубено писмо до Дедо Мраз, па на децата им ја исполни желбата

Објавена во: Stars // YouTube ѕвезди

Вакви луѓе има малку на планетата Земја

Момчињата Џенан и Кенан од Тузла му напишале писмо на Дедо Мраз, а потоа го ставиле во поштенското сандаче и го испратиле во селото на Дедо Мраз, поточно во далечната Финска, во Лапонија.

Поштарот од Тузла, Исмет Јашаревиќ додека ги извршувал секојдневните активности наишол на ова писмо.

Знаејќи дека ова писмо нема да заврши никаде, и дека децата се‘ уште чекаат одговор на нивното писмо, отишол во продавницата за играчки и им ја исполнил желбата на момчињата. 

Не знаеме како им подарил подароци, но она што со сигурност го знаеме е дека вакви гестови ретко се гледаат.

Браво за Исмет кој не дозволи децата (со кои нема никаква врска!) да се разочараат.

Ти благодариме Исмет, ја враќаш вербата во луѓето!


Фото: Фејсбук/zanimljivo

Објавена во: Stars // YouTube ѕвезди

Можеби ќе ве интересира: