Луѓето се навикнаа на новата романтична комедија на Нетфликс: Игнорирајте го тоа што можеби ќе ве одбие да ја погледнете

Луѓето се навикнаа на новата романтична комедија на Нетфликс: Игнорирајте го тоа што можеби ќе ве одбие да ја погледнете

Објавена во: Stars // Филм

Почни да ја гледаш, нема да зажалиш...

Љубителите на романтични филмови на Нетфликс ги очекува еден нов, кој можеби на прва би го заобиколиле, но сепак е време да го погледнат. Сладок е и забавен!

Иако „Purple Hearts“ е романтичен филм на летото, бидејќи тешко дека по гледаноста некој друг ќе го симне од тронот, сега пристигна нешто ново. Можеби овој филм нема да стане најгледаниот филм на сите времиња, но е неверојатно сладок и забавен. „Wedding Season“ е новата романтична комедија на Нетфликс. Ќе го задоволи секој што сака да изгледа некој филм кој е сладок, забавен и романтичен, но не и тажен. Една работа која на прва може да те одбие, но никако не би требало, е тоа што може да ти изгледа дека филмот е индиски. Иако главните актери (и ликови) се Индијци, филмот е на англиски и е идеален материјал за оние вечери кога ќе ти биде здодевно и ќе ти треба нешто да те развесели.


Оваа индиска љубовна приказна ги следи Аша и Рави, двајца млади луѓе кои се фокусирани на својот деловен живот и на љубовен план не им цветаат рози. Нивните родители, особено мајките, воопшто не се среќни поради тоа и одлучуваат да им направат профили на страници за состанување. Поради притисокот дека треба да пронајдат партнери, тие двајца се договараат дека лажно ќе се состануваат. Јасно е каде води тоа, зарем не? До нови проблеми и вљубување еден во друг, иако тоа не сакаат да го признаат.

фото: Принтскрин / Imdb

Објавена во: Stars // Филм

Можеби ќе ве интересира: