Милионери преку ноќ: Видео игрите збогатија 5 момчиња

Милионери преку ноќ: Видео игрите збогатија 5 момчиња

Објавена во: Stars // YouTube ѕвезди

Ако се уште мислите дека видео игрите се само чисто губење на време, размислете за тоа уште еднаш..

Исто како што се изненадивме кога слушнавме дека Кајл Буга Гирсдорф од Пенсилванија го освои Светскиот шампионат за популарната видео игра „Fortnite“, кога стана милионер преку ноќ, како и фактот дека заработи повеќе пари одНовак Ѓоковиќ, сега имаме нов победник.

Тим од пет момчиња освои неверојатни 15.603.133 долари на видео играта Дота 2, „The International“.

Наградниот фонд за сите три места изнесуваше 34.292.599 долари. Ова не е само најголемата парична награда во историјата на е-спортот, туку и најголемата заработка по член.

Кога наградата се дели на тим од пет члена, секој играч добива нешто повеќе од 3,1 милиони долари.

Во споредба со овие суми, Новак Ѓоковиќ освои 2,9 милиони долари на годинашниот турнинр Вимблдон.


Објавена во: Stars // YouTube ѕвезди

Можеби ќе ве интересира: