Прави review на играчки: 7 годишно момче заработува по 22 милиони годишно од Youtube

Прави review на играчки: 7 годишно момче заработува по 22 милиони годишно од Youtube

Објавена во: Stars // YouTube ѕвезди

Највисоката заработка на ѕвездите на YouTube во светот е дете од основно училиште, кое заработува милиони разгледувајќи играчки.

Рајан, 7 годишниот „домаќин“ на Youtube каналот „Ryan ToysReview“, популарен канал за преглед на играчки, скокна од осмото место и се искачки на самиот врв, на годишната листа на „Форбс“ на YouTube ѕвезди кои зaработуваат најмногу пари.

Семејниот канал, „Ryan ToysReview“ генерирал околу 22 милиони долари од претходните приходи, од 1 јуни 2017 година до 1 јуни 2018 година, според Форбс. Оваа процентка од 22 милиони долари го стави „Ryan ToysReview“ пред контроверзната ѕвезда Џејк Паул (21.5 милиони долари).

Во 2016 година, „The Verge“ го профилираше каналот и родителите на Рајан, кои секојдневно снимаа и објавуваа видеа и ја направија сметката доста активна уште од март 2015 година.

Каналот почна да функционира кога Рајан имал само 4 години и како голем обожавател на видео игри, ги прашал родителите зошто не можел да ги преиспита играчките на YouTube.

Рајан почна бавно, се додека видеото од јули 2015 година не стана вирално. Видеото го прикажа Рајан, отворајќи и прегледувајќи кутија со повеќе од 100 играчки од серијата "Автомобили" на Pixar. Денес има приближно 975 милиони прегледи.

Каналот моментално има тенденција да ги преиспита новите играчки или прехранбените производи на децата, а видеата обично покажуваат искрен и ентузијастички коментар од Рајан, со помошта на неговите родители.

На крајот од претходната година, Рајан постигна договор со Walmart за продажба на линија на играчки наречена „Ryan's World", која исклучително ќе ја има во повеќе од 2.500 американски продавници. „Ryan's World" беше првата стока која се продавашеведнаш  по „Pocket.Watch“, детски медиумски бренд,  договорени лиценцирани понуди за неколку онлајн видео ѕвезди.

„Ryan Toys Review“ има 17 милиони следбеници и има комбинирани 26 милијарди прегледи, според Форбс.

Погледнето го видеото:


Објавена во: Stars // YouTube ѕвезди

Можеби ќе ве интересира: