Само на отворено, без маски и по шестмина на маса: Можно е да се дозволи одржување на свадби од 1 јуни?

Само на отворено, без маски и по шестмина на маса: Можно е да се дозволи одржување на свадби од 1 јуни?

Објавена во: Живот // Живот

Дали ова е знак дека полека ќе се враќаме кон нормалниот живот?

Има ли шанси, после повеќе од една година, да се дозволи организирање на свадби веќе од први јуни.

Последниот забор за ова прашање ќе го има Комисијата за заразни болести на 15 мај.

Таа ќе треба да одлучи дали ќе одговори позитивно на барањето на угостителите овие прослави конечно да почнат да се организираат во земјава, но и дали ќе ги прифати протоколите што ќе ги предложат организаторите.

Она што е зрак на надеж, е што на овие угостители за прв пат им е кажано дека воопшто ќе се разгледува прашањето за нивно отворање, односно организирање на прослави.

Целиот текст може да го прочитате на Фактор.

Објавена во: Живот // Живот

Можеби ќе ве интересира: