(ВИДЕО) 6 - годишната јутјуберка си купи куќа од 8 милиони долари

(ВИДЕО) 6 - годишната јутјуберка си купи куќа од 8 милиони долари

Објавена во: Stars // YouTube ѕвезди

Јужнокорејско семејство успеа да купи куќа вредна дури 8 милиони долари и тоа благодарејќи на својата 6 - годишна ќерка која е популарна на „Јутјуб“ и таму редовно објавува снимки од своите авантури.

Нејзините канали „Борам Тјубе Влог“ и „Биран тјуб тојс ривју“ имаат 17 милиони, односно 13 милиони следбеници, а нејзините родители основаа фирма која сега води сметка за финансиите и кариерата на оваа млада јутјуберка.

Куќата која ја купиле се наоѓа во предградието на Сеул и чини милиони.


Најпопуларното видео на девојчето има повеќе од 300 милиони прегледи, а таа сега се почесто склучува договори, па на својот канал ги рекламира популарните играчки и компаниите кои ги произведуваат.

Објавена во: Stars // YouTube ѕвезди

Можеби ќе ве интересира: